Nieuws

Illustrator Frans le Roux ontwerpt puzzel van Gronings Ontzet

“Nog een week of twee en hij is eindelijk uit!” schrijf illustrator Frans le Roux op LinkedIn. Hij heeft het over een puzzel van duizend stukjes. En niet zomaar één; een puzzel van de Grote Markt tijdens het Gronings Ontzet in 1672, dat dit jaar 350 jaar geleden is. Op zaterdag 27 augustus reikt Le Roux het eerste exemplaar uit aan historicus Beno Hofman.


Leestijd: 1 minuut

Illustrator Frans le Roux ontwerpt puzzel van Gronings Ontzet
Illustrator Frans le Roux ontwerpt puzzel van Gronings Ontzet

Samen met twee historici, Johan Waterborg en Taco Tel, maakte Le Roux een nauwkeurige reconstructie van de Grote Markt in 1672. Op die Grote Markt gebeurt van alles, met een knipoog naar de geschiedenis. “Maar wel alles is echt gebeurd hoor”, zegt Le Roux. 

De puzzel wordt uitgebracht door de Lions Club Groote Griet en de opbrengst gaat naar Humanitas kindervakantieweken. Tijdens de voorverkoop zijn er al bijna 1500 van de 2000 puzzels verkocht, dus mocht je nog interesse hebben, dan moet je er snel bij zijn.

De puzzel kost 20 Euro en is te bestellen bij www.lionsshop.nl. Op zaterdag 27 augustus reikt Le Roux het 'eerste' exemplaar uit aan historicus Beno Hofman. “En nummer twee en drie natuurlijk aan de twee historici die mij zo goed hebben geholpen.” Voor geïnteresseerden, dat gebeurt om 15.30 uur in het universiteitsgebouw, Broerstraat Groningen.