Nieuws

In Groningen betaal je fors meer voor huurwoning dan een jaar geleden

De prijs van huurwoningen in de vrije sector in Groningen is afgelopen jaar behoorlijk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Pararius, het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Het ging in Groningen om een gemiddelde stijging van 12 procent in vergelijking met jaar ervoor.


Leestijd: 1 minuut

In het eerste kwartaal van dit jaar was je als huurder in Groningen gemiddeld 18,05 euro per vierkante meter kwijt. Ter vergelijking: een jaar eerder ging het nog om 16,10 euro per vierkante meter.

Landelijk steeg de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in het eerste kwartaal van 2024 met 8,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Volgens Pararius is het aanbod van huurwoningen afgelopen jaren fors gedaald. In het eerste kwartaal van dit jaar was het aanbod zelfs 38,5 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2022. De daling wordt mede veroorzaakt doordat een groeiend aantal particuliere beleggers ervoor kiest om hun vrijgekomen huurwoning(en) te verkopen in plaats van opnieuw te verhuren.