Nieuws

Hardloopwedstrijd door iconische gebouwen in Groningen op 24 oktober - inschrijving nu geopend

Rennen door bekende en minder bekende gebouwen, door steegjes en langs historische gevels: dat is de formule van de KLM Urban Trail. Dat is een hardloopwedstrijd die in oktober wordt gehouden volgens een concept dat vóór de corona-uitbraak steeds populairder werd.


Leestijd: 2 minuten

Hardloopwedstrijd door iconische gebouwen in Groningen op 24 oktober - inschrijving nu geopend
Hardloopwedstrijd door iconische gebouwen in Groningen op 24 oktober - inschrijving nu geopend

Deze KLM Urban Trail Groningen gaat zondag 24 oktober 2021 weer van start. De vijfde editie biedt deelnemers een uniek parcours, dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Groningen leidt. Sportievelingen kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. De inschrijving is nu al geopend.

De KLM Urban Trail Groningen biedt deelnemers een uniek parcours door bijzondere locaties in de Groningse binnenstad: “Ook dit jaar combineren we de leukste locaties van voorgaande edities met verrassende nieuwkomers. Zo gaat het parcours weer door het provinciehuis aan het Martinikerkhof en het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Geleidelijk aan zullen we alle locaties en het volledige parcours bekendmaken”, aldus organisator Johan Meijer.

Hoopvol gestemd

De editie van 2020 kon door COVID-19 geen doorgang vinden, maar voor de editie in 2021 is de organisatie hoopvol gestemd: ''Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, rekenen wij erop dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen'', zegt Meijer. ''Er komen steeds meer vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van COVID-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico's te vermijden.'' Mocht de KLM Urban Trail Groningen onverhoopt vanwege COVID-19 niet kunnen plaatsvinden op zondag 24 oktober 2021, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Twee afstanden en startwave keuze

Deelnemers krijgen ook deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Op deze manier kan iedereen genieten van de KLM Urban Trail Groningen. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie in op de Ossenmarkt. Om spreiding te waarborgen kunnen deelnemers vooraf een starttijd kiezen. Na hun inspanning worden ze beloond met een ontbijt en een unieke medaille.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag via klmurbantrailgroningen.nl. De reeds ingeschreven deelnemers voor de editie in 2020 zijn al in het bezit van een startbewijs, hierdoor zijn er maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

Kalender 2021

De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 georganiseerd in Utrecht, Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Eindhoven. In 2022 organiseren we weer een volledige serie met 12 runs. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

KLM Urban Trail Series

Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running en naamgever van de KLM Urban Trail Series.