Nieuws

Intocht Sinterklaas in Groningen zaterdag op tv

Kinderen kunnen komende zaterdag toch nog zien hoe Sinterklaas en z’n Pieten met de pakjesboot afmeren in de stad Groningen. In de intocht vond al eerder plaats, en is toen gefilmd. Het verslag is komende zaterdag 17.00 uur te zien op verschillende kanalen.


Leestijd: 1 minuut

De registratie van de aankomst, en de tocht van Sint naar het Stadhuis duurt ongeveer een kwartier. In de reportage zijn rollen weggelegd voor onder andere burgemeester Koen Schuiling, de brugwachters die de boot van Sinterklaas een onbelemmerde doorgang door de grachten moeten bieden en stedelijke iconen als het Peerd van Ome Loeks, de Martinitoren en Het Forum.

De reportage is te zien op RTV Noord, Podium TV en OOG TV. Ook via de website van het Dagblad van het Noorden en het youtube-kanaal van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken is de aankomst te zien. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, die de intocht sinds 1947 jaarlijks organiseert, heeft kinderen van de basisscholen opgeroepen voor Sinterklaas een tekening te maken. Tot nu toe heeft dat al duizenden tekeningen opgeleverd. Er staan brievenbussen bij basisscholen maar digitaal verzenden kan ook naar secretariaat@volksvermakengroningen.nl. Tekeningen inleveren kan tot en met vrijdag 27 november. “Misschien dat de kinderen later per post nog een bedankje van Sinterklaas ontvangen”, aldus de KVvV