Nieuws

Inzamelingsactie voor uitvaart dakloze André loop storm

Een inzamelingsactie voor de uitvaart van Andre, een van de bekendste dakloze Stadjers, loopt storm. De actie was gestart door de Stichting Open Hof, die hoopte 4.000 euro binnen te halen. Woensdagochtend was dat bedrag al ruimschoots gehaald en stond de teller op bijna 6.000 euro. Meer dan 500 mensen deden een donatie. De actie heeft als doel om André een mooie uitvaart en waardig afscheid te bezorgen.


Leestijd: 1 minuut

André had geen makkelijk leven, zo schrijft Open Hof bij de online oproep. “Hij vond er geen huis, geen thuis, geen rust. En áls hij een huis had, verpieterde hij er. Hij verlangde er zo naar, maar óók daar vond hij geen rust.” In plaats daarvan verbleef jarenlang op straat. “Daar vond hij de verbinding met mensen. In de praatjes, een aai voor een langslopend hondje, de zorgzaamheid voor een kind dat hem iets kwam brengen.”

André overleed afgelopen zaterdag na een relatief kort maar pittig ziekbed. Hij leefde van een bijstandsuitkering en had slechts een kleine uitvaartverzekering die niet alle kosten zal dekken. Om toch voor een waardig afscheid te zorgen, is de inzamelingsactie gestart. De inititiaefnemers hopen 4.000 euro op te kunnen halen.

Dinsdagmiddag was dat bedrag al bijna gehaald. Mocht er meer geld binnenkomen, of mocht blijken dat er uiteindelijk toch minder nodig is, dan wordt het geld gebruikt om de schulden van André af te betalen.

Klik hier voor de actie en meer informatie.