Nieuws

KEI-week en nog geen kamer: tientallen studenten bivakkeren op camping

Op de camping in het Stadspark overnachten deze week enkele tientallen studenten. Het gaat om KEI-lopers die pas per 1 september in hun kamer kunnen, of nog helemaal geen kamer hebben. Noodgedwongen staan ze daarom met hun tentje, camper of caravan op het jongerenveldje van de Stadscamping, zo meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Volgens campingeigenaar Jan-Willem Swieter streken de eerste KEI-lopers afgelopen zondag neer op de camping. In het weekend, als de KEI-week is afgelopen, vertrekken de meeste studenten dan weer naar huis.

Er overnachten deze week zo’n  dertig tot veertig studenten in totaal, gokt de campingbaas. Een deel van hen heeft per 1 september een kamer, maar de ervaring leert dat een aantal studenten zich met ingang van het nieuwe collegejaar ook weer bij de camping meldt.

“Op dit moment hebben zo’n tien studenten voor de zekerheid ook vanaf 1 september al een plekje gereserveerd”, vertelt Swieter. Vergeleken met voorgaande jaren valt dat aantal nog mee. “Vooral in 2022 was de kamernood heel groot. Toen heeft hier tot de sluiting van de camping in november een groep van zo’n dertig studenten gestaan.”

De KEI-lopers staan deze week samen op het jongerenveld. Ze betalen een gereduceerd tarief van 8 euro per nacht.