Nieuws

Kerstboom op Grote Markt brandt; Stad in winterse sferen

Hij staat weer te stralen: de kerstboom op de Grote Markt. Donderdagavond werden de lichtjes van de ‘mooiste boom in jaren’ ontstoken.


Leestijd: 1 minuut

Weliswaar tussen de stapels stenen en omringd door een bouwhek, staat er toch een kerstboom. En niet zomaar eentje, maar de mooiste in jaren, zo meldde Louis van der Tuin eerder. Hij heeft dit jaar voor de negende keer achtereen de boom voor de Grote Markt uitgezocht in opdracht van de Groningen City Club (GCC). De 22 meter hoge boom komt dit jaar uit Haren. De eigenaresse, een vrouw van in de 80, had de boom 26 jaar geleden samen met haar man in de tuin geplant. Nu vond ze de boom te groot worden voor de straat. Bovendien was ze bang dat de boom tijdens een storm op haar huis zou vallen. En dus gaf ze de joekel op bij de Groningen City Club.

De boom blijft staan tot 30 december, dan wordt de boom weggehaald om plaats te maken voor het aftelmoment met oud en nieuw.

Ook op andere plekken ademt de binnenstad een en al winterse sfeer. Van sfeervol verlichte schepen bij de Hoge en Lage der A tot de grootste kerstbal ter wereld, bij DOT.

Foto’s: Raymond Bos