Nieuws

Kind in koffer gestopt door verdachte van ernstig geweld

Een 42-jarige man die wordt verdacht van het ernstig mishandelen van een 37-jarige vrouw en haar 2-jarige zoontje in Vinkhuizen zou het kind na een mishandeling in een koffer hebben gestopt. Dat bleek tijdens de eerste pro-formazitting tegen de man, meldt RTV Noord.


Leestijd: 1 minuut

Kind in koffer gestopt door verdachte van ernstig geweld
Kind in koffer gestopt door verdachte van ernstig geweld

De verdachte, Sjaak S., werd vlak na de mishandeling aangehouden. Het is niet bekendgemaakt wat de relatie tussen de verdachte en de slachtoffers is. Volgens het OM heeft de verdachte de vrouw op 3 september jongstleden op haar hoofd geslagen, in haar gezicht gestoken, geboeid en verkracht. Bovendien sloeg hij haar zoontje en stopte hij hem in een koffer in de berging van het huis aan de Marmerstraat in Vinkhuizen. Het DNA van de verdachte is in de woning en op de spullen van de vrouw aangetroffen. Het is niet bekend hoe het nu met de vrouw en haar zoontje gaat.

Buurtbewoners stelden dat er vaker sprake was van rumoer en geschreeuw rond de woning aan de Marmerstraat, maar hadden dit geweld niet gehoord toen het om half vier ‘s nachts gebeurde.

Sjaak S. vertelde tegen de rechters zich weinig van de gebeurtenissen te herinneren. Hij zit op een speciale gevangenisafdeling voor mensen met psychiatrische problemen. Volgens zijn advocaat, Wilke Koopmans, is de man psychisch zeer kwetsbaar. In maart is de volgende pro-formazitting. De man moet eerst psychisch onderzocht worden.