Nieuws

Komende nacht code geel vanwege zomerstorm Francis

Zomerstorm Francis is in aantocht. De provincie Groningen krijgt vanaf dinsdagavond te maken met flink wat wind.  Tussen 04.00 en 09.00 uur is er door het KNMI code geel afgekondigd vanwege kans op windstoten rond de 75 kilometer per uur.


Leestijd: 1 minuut

Code geel: Vanaf 10 uur zware winstoten in het uiterste noorden, vooral bij buien
Code geel: Vanaf 10 uur zware winstoten in het uiterste noorden, vooral bij buien

Volgens verschillende weersvoorspellingen moet Groningen vanaf de middag rekening houden met de eerste regenbuien en een vrij krachtige wind. ’s Avonds en ’s nachts kan het in de provincie flink gaan waaien. De voorspellers rekenen op windstoten met een kracht van 8 of 9. In de stad is het onstuimig met een harde wind, windkracht 6 of 7. Er zou ook een klap onweer kunnen vallen. In het hele land kunnen er pieken voorkomen met windstoten in kracht 11 of 12.

Woensdag wordt het wat minder ruig, maar is er alsnog windkracht 7 à 8 in de provincie. Er zijn dan nog steeds plensbuien en het wordt zo’n 19 graden. De wind gaat ’s avonds een beetje liggen. 

De Meldkamer Noord-Nederland adviseert iedereen om dinsdagavond en -nacht niet de weg op te gaan, omdat de storm kan zorgen voor gevaarlijke situaties en overlast.