Nieuws

Koning spreekt met Groningse kinderen over mentale gezondheid

Dinsdag bezoekt Koning Willem Alexander basisschool De Huifkar in Ten Boer en gaat in gesprek met kinderen en jongeren. Het bezoek staat in het teken van de invloed van aardbevingen op de mentale gezondheid van kinderen in het bevingsgebied.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Gemmy Woud-Binnendijk
Foto: Gemmy Woud-Binnendijk

De Koning bezoekt een les voor groep 8-leerlingen over de gevolgen van aardbevingen, zoals tijdelijke verhuizingen en de stress die ouders en kinderen ervaren. Hij spreekt met kinderen, jongeren, vertegenwoordigers van de Hanzehogeschool en een aardbevingscoach over het rapport van Instituut Mijnbouwschade, dat aanbevelingen doet om het welzijn van jongeren in het aardbevingsgebied te verbeteren. Deze aanbevelingen zijn opgenomen in het programma ‘Nij Begun’. Ook bespreekt de Koning de uitvoering van dit programma met bestuurders, deskundigen en jeugdplatforms.

Het bezoek van de Koning is een vervolg op eerdere bezoeken aan de provincie Groningen waarbij de gevolgen van de gaswinning voor de bewoners van de door bevingen getroffen gebieden centraal stonden.