Nieuws

Koningsdag: dit is er te doen!

Heel Groningen kleurt tijdens Koningsdag oranje. De verjaardag van de Koning is dan ook op allerlei manieren te vieren: dansend op de Vismarkt of al struinend langs de traditionele Vrijmarkt op de singels. Voor kinderen is de Westerhaven the place to be en wie zin heeft in een goed feestje moet in het Stadspark zijn, op festival Kingsland. Benieuwd wat er verder te doen is?


Leestijd: 1 minuut

Koningsdag: dit is er te doen!
Koningsdag: dit is er te doen!

Dansen op de Vismarkt

Ook dit jaar is op de Vismarkt het hoofdpodium te vinden. Tijdens Koningsnacht en -dag treden hier allerlei bands op, waaronder Banji, Primaat, Calidus, en KNARS. In de ochtend van Koningsdag is er een programma met een kinderdisco en dancebattle voor de jongste stadsbewoners. Klik hier voor de complete line up.

Vrijmarkt langs de singels

Zeg je Koningsdag, zeg je Vrijmarkt. Traditiegetrouw is er in Groningen een Vrijmarkt op de singels. De markt gaat langs de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel. Vanaf 07.00 uur in de ochtend kunnen kleedjes, kraampjes en stalletjes worden opgebouwd. Daarnaast is er een speciale kindervrijmarkt met muziek en optredens bij de Westerhaven.

Kingsland in Stadspark

Het Stadspark is Koninsgdag een groot festivalterrein vanwege Kingsland. Grote namen als Antoon, Goldband, Lucas & Steve, De Jeugd van Tegenwoordig, Frenna en vele anderen beklimmen het podium.

Feest op het Poeleplein

Op het Poeleplein is het traditioneel groot feest. Dat begint al op Koningsnacht maar de volgende dag gaat het feest onverminderd verder. Het start om 12 uur met de DJ s van de ‘Skopje Drive in Show’. Rond 15 uur betreden de muzikanten van de top 40/100 band Da Vinci het podium en tussen 19 en 22 uur wordt het feest afgesloten door DJ Roy.