Nieuws

Koningsdag: Groningen viert de verjaardag van de Koning

Komende zaterdag is het zover: Koningsdag. Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de verjaardag van de Koning in Groningen groots gevierd.


Leestijd: 1 minuut

De festiviteiten gaan vrijdag al van start met Koningsnacht. Op de Vismarkt begint Koningsnacht inmiddels bijna traditiegetrouw met Bart Brandts Buys en DJ Julian Bos die de intermezzo’s in de programmering verzorgen door plaatjes en praatjes ‘voor elk wat wils’ aan elkaar te draaien.

Daarna beklimmen onder meer Starfish en de Groningse zanger Kevin Paré het podium. De avond wordt afgesloten met de Super Troopers van de Abba Experience. Ook op andere plekken in de binnenstad, waaronder de Ellebogenbuurt, is van alles te doen.

Geen Koningsmarkt zonder vrijmarkt. De vrijmarkt gaat om 07.00 uur van start op de singels. Op de Westerhaven is vanaf 09:00 uur een kindervrijmarkt.

Koningsdag muziekprogramma

Ook op Koningsdag zelf volop muziek. Vanaf 11:15 uur is er een Dance Battle op de Vismarkt.

Zowel overdag als ’s avonds zijn er verschillende optredens. Onder andere de Tina Turner Tributeband, Tik Tok Tammo, Van de Straat en later ook de Jammah Tammah Groove Express geven een optreden.

Kijk voor meer info op oranjegroningen.nl