Nieuws

Kort coronanieuws: Schuiling draagt taken over, collegezalen RUG tot september leeg, einde seizoen voor Donar

Burgemeester Koen Schuiling gaat zich de komende tijd helemaal richten op de coronacrisis. Hij draagt wat taken over. Ook is bekend geworden dat de RUG tot september geen fusieke colleges meer gaat geven. Het basketbalseizoen voor Donar is overigens voorbij. De competitie is geschrapt.


Leestijd: 2 minuten

Kort coronanieuws: Schuiling draagt taken over, collegezalen RUG tot september leeg, einde seizoen voor Donar
Kort coronanieuws: Schuiling draagt taken over, collegezalen RUG tot september leeg, einde seizoen voor Donar

Burgemeester Koen Schuiling draagt alle andere burgemeesterstaken over aan locoburgemeester Gijsbertsen. Dat blijkt uit een intern document, dat in handen is van RTV Noord. 

Schuiling zou wel betrokken blijven bij de dagelijkse overleggen in de gemeente. Wel houdt hij zich minder bezig met de openbare orde en veiligheid. Als Gijsbertsen over een paar weken weg is, dan neemt Roeland van der Schaaf zijn taken weer over. 

Schuiling is als burgemeester van de stad Groningen ook voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. Daarnaast is hij veel tijd kwijt met de ontwikkelingen rondom het virus. Het is niet bekend hoe lang de bijzondere situatie gaat duren.

De collegezalen van de Rijksuniversiteit blijven tot het einde van schooljaar dicht. Alle colleges en tentamens zijn tot het einde van het schooljaar geschrapt. De colleges worden zoveel mogelijk online gegeven. 

De RUG sluit niet uit dat er nog wat fysieke vormen van onderwijs worden ingevoerd, als dat door versoepelde maatregelen kan. Wat de gevolgen van de besluiten voor de studievoortgang betekent, is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=441yk5l6j6k&feature=youtu.be
Videoboodschap van voorzitter van het College van Bestuur Jouke de Vries.

De basketballers van Donar zijn klaar. De basketbalcompetitie is per direct gestaakt. Er wordt geen kampioen aangewezen. De bekerfinale van de Groningers wordt aan het begin van het nieuwe seizoen georganiseerd. 

Vier Amerikaanse spelers van de club waren al naar huis gevlogen. De competitie was aanvankelijk tot begin mei gestaakt. De clubs en de competitie-organisatie zien echter geen heil meer in het uitspelen van de competitie.  

De club spreekt van een uitzonderlijke situatie. “Maar helaas wel de realiteit.” De club gaat met alle sponsoren en seizoenkaarthouders contact opnemen voor aanvullende informatie. Tegelijkertijd worden de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gestart. Daarin krijgt Donar wel een Europees ticket, omdat het nu tweede staat in de rangschikking. 

Het nieuwe seizoen wordt waarschijnlijk begonnen met de bekerfinale, die tussen Donar en Aris Leeuwarden gaat.

De actie Student voor Stad kan op veel belangstelling rekenen. Zo'n 500 studenten hebben zich aangemeld om Stadjers in nood een handje te kunnen helpen. Er zijn echter nog weinig mensen die hulp nodig hebben.