Nieuws

Vrijdag kans op dik pak sneeuw (10 centimeter!) in het Noorden

Nederland is vandaag en morgen precies in tweeën gedeeld door een koudefront. Daardoor kunnen er in het zuiden buien vallen, en in noord-oost Nederland sneeuw. Er is zelfs een kleine kans van dertig procent op een pak sneeuw van tien centimeter. Dat althans is de voorspelling van weersvoorspeller weeronline.nl.


Leestijd: 1 minuut

Vrijdag kans op dik pak sneeuw (10 centimeter!) in het Noorden
Vrijdag kans op dik pak sneeuw (10 centimeter!) in het Noorden

De grens van koude lucht vanaf de Noordpool en hele zachte lucht uit Zuid-Europa ligt vandaag en vrijdag pal boven ons land. De verschillen zijn groot, want in het noordoosten kan een pak sneeuw vallen, terwijl het in het zuidwesten zomaar 10 graden kan worden. Daarbij valt in de zuidelijke landsdelen flink wat regen, lokaal wel 20-30 millimeter.

10 centimeter sneeuw en 10 graden

"Vooral vrijdag zijn de verschillen heel groot. In het noordoosten kan het dan urenlang sneeuwen bij temperaturen rond het vriespunt. Als dit uitkomt (30% kans) is een pak van lokaal 10 centimeter zelfs niet uitgesloten. De grootste kans op sneeuw heeft de provincie Groningen. In het midden en zuiden plenst het op dat moment van de regen bij temperaturen in de dubbele cijfers", aldus weeronline.nl