Nieuws

Landelijke lijsttrekkers op 8 februari voor het eerst in actie bij Noordelijk Lijsttrekkersdebat

De lijsttrekkers van de grote landelijke partijen, die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, komen op 8 februari voor het eerst in actie tijdens het Noordelijk Lijsttrekkersdebat. Het debat vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur en het is online te volgen. Deelnemers aan het debat zijn de lijsttrekkers VVD, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, SP. Van de PVV en D66 moet nog definitief uitsluitsel komen.


Leestijd: 1 minuut

Landelijke lijsttrekkers op 8 februari voor het eerst in actie bij Noordelijk Lijsttrekkersdebat
Landelijke lijsttrekkers op 8 februari voor het eerst in actie bij Noordelijk Lijsttrekkersdebat

Het debat wordt verzorgd door de drie noordelijke dagbladen: Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad. De presentatie is in handen van Friezin Welmoed Sijtsma en journalist Eelco Bosch van Rosenthal. Ze gaan met de lijsttrekkers in gesprek over Covid-19 en de spanningen in de samenleving, de impact op de gezondheidszorg en de regio, mobiliteit, de leefbaarheid op het platteland, de toekomst van de Waddeneilanden, gelijke kansen voor jongeren en duurzame landbouw. Verder komt energiewinning aan de orde: wordt het gas, wind, groene waterstof of toch iets anders? Stuk voor stuk regionale thema’s met een sterk nationaal karakter.

Het Noorden is blij dat de landelijke lijsttrekkers ondanks de huidige beperkende omstandigheden toch de mogelijkheid nemen om (volledig coronaveilig) op locatie met elkaar in debat te gaan. Dat geeft aan dat de partijen het Noorden serieus nemen en graag over en met de regio in gesprek gaan. De inwoners van Groningen, Fryslân en Drenthe spreken zich via videofragmenten uit over stellingen en stellen vragen aan de acht lijsttrekkers. 

Vanwege de beperkende coronamaatregelen is bij het debat geen publiek aanwezig. Ook pers kan er niet fysiek bij aanwezig zijn. Het debat is online rechtstreeks te volgen via de digitale kanalen van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, het Dagblad van het Noorden, De Telegraaf, YouTube en Facebook. PodiumTV zendt het debat live uit op televisie via de noordelijke kabelnetwerken.