Nieuws

Gratis lezingen op Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwen, op vrijdag 8 maart, organiseren vrouwenorganisaties Lean In Groningen en Women Devs een gratis evenement waarbij vier vrouwen lezingen geven over onderwerpen die voor vrouwen van belang zijn.


Leestijd: 1 minuut

Het evenement omvat vier lezingen door vrouwen met zowel internationale als lokale achtergronden. De huidige line-up omvat IT-leider Ayla Kangur die inzichten deelt uit haar carrière in Kunstmatige Intelligentie, transformatie-expert Trishanka Smaal over het vinden van authenticiteit, coach Qing Gong met tips over integratie in Nederland, en Esther Metting, over haar missie om eHealth voor iedereen toegankelijk te maken.

“Internationale Vrouwendag heeft betekenis die verder gaat dan alleen vieren”, zegt Stella Tsoutsouri van Women Devs Meetup. “Gezien de loonkloof in Nederland, waar werkende vrouwen in 2020 gemiddeld 13,7 procent minder verdienden dan werkende mannen, moeten we dit momentum benutten. Het mag niet als vanzelfsprekend worden beschouwd dat vrouwen een speciale dag hebben om samen te komen en na te denken over zaken die er toe doen.”

Lean In Groningen richt zich op discussies over gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen, Women Devs zich richt op het ondersteunen van vrouwen op technologiegerelateerde gebieden.

Het evenement vindt plaats in De Huiskamer in de oude Suikerfabriek. Het evenement is gratis toegankelijk, maar bezoekers moeten zich vooraf wel aanmelden.