Nieuws

Lege schappen bij Albert Heijn-filialen Groningen

In filialen van Albert Heijn beginnen de schappen leger te raken. Doordat het personeel van de distributiecentra van het concern staken, krijgen winkels sinds maandag minder vracht binnen. Vooral in het noordoosten en zuidwesten van het land krijgen filialen minder aangeleverd, meldt een woordvoerder van Albert Heijn.


Leestijd: 1 minuut

Albert Heijn met vakbonden om tafel: stakingen voorlopig van de baan
Albert Heijn met vakbonden om tafel: stakingen voorlopig van de baan

Medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn staken sinds zondag voor een betere cao. Vakbond FNV zet in op een loonstijging van 14,3 procent. Daar ging Albert Heijn niet op in. Het concern stelt een loonsverhoging van 6 procent voor, en wil daar in januari nog 2 procent bij op doen. FNV zegt dat medewerkers met dat aanbod al snel ruim 8 procent aan koopkracht inleveren.

Het is niet zo dat filialen helemaal geen vracht meer binnenkrijgen. Zo zegt een medewerker van de Albert Heijn aan de Eikenlaan in Groningen dat het filiaal elke dag vracht geleverd heeft gekregen, maar dat het minder is dan normaal gesproken. Daardoor kunnen de schappen sneller leeg zijn. Albert Heijn zegt zo goed mogelijk te proberen om alle producten over de filialen te verdelen, maar dat de voorraad per winkel kan verschillen.

Het einde van de stakingen lijkt nog niet in zicht. Albert Heijn heeft een uitnodiging aan de vakbonden gedaan, maar CNV en FNV zijn daar tot nu toe nog niet op ingegaan, omdat zij eerst een bod willen van minstens tien procent.