Nieuws

Let's Gro: MEER DAN NORMAAL

DONDERDAG 4 JUNI 20.00 – 20.45 UUR – In het nieuwe gratis online programma MEER DAN NORMAAL gaat Colin Mooijman in gesprek met uiteenlopende gasten om te praten over de toekomst van Groningen in het nieuwe normaal. Wat is het nieuwe normaal? Hoe kunnen we die toekomst 'meer dan normaal' maken? In de allereerste uitzending gaat Colin in gesprek met persoonlijkheidsonderzoeker dr. Bertus Jeronimus aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Let's Gro: MEER DAN NORMAAL
Let's Gro: MEER DAN NORMAAL

Angst, onzekerheid, stress, verveling of juist ontspanning. Iedereen beleeft deze corona-crisis anders. Bertus Jeronimus startte een grootschalig onderzoek op het platform hoegekis.nl waarop de klachten en krachten van Nederlands in deze tijd in kaart worden gebracht. Onlangs stond er een artikel over zijn onderzoek in Psychologie Magazine. Een quote uit dat artikel: 'Zo'n heftige crisis en langdurige thuisisolatie kunnen gevolgen hebben die levenslang bij je blijven. Qua persoonlijkheid verwacht ik dat we allemaal iets introverter worden, iets minder openstaan voor nieuwe ervaringen. En hopelijk worden we wat collectivistischer, minder egocentrisch. Die verandering begint nu al, maar zou ook in de jaren na de crisis nog zichtbaar kunnen zijn.'

De eerste resultaten van het onderzoek zijn inmiddels binnen. Dus ben je ook nieuwsgierig naar die resultaten en wat Bertus Jeronimus verstaat onder het 'nieuwe normaal'? Sluit dan aan bij de gratis online uitzending en chat mee!

dr. B.F. (Bertus) Jeronimus
Bertus Jeronimus studeerde klinische- en ontwikkelingspsychologie en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Op dit moment werkt hij aan een beter begrip van persoonlijkheid en subjectief welbevinden bij de afdeling ontwikkelingspsychologie. Zijn Veni stipendium betreft onderzoek naar gelukkige neuroten (2019-2022).

Colin Mooijman
Colin Mooijman is in de Noordelijke media actief als verslaggever, camerajournalist, programmamaker, interviewer en presentator. Daarnaast is hij begenadigd vrijetijds-rapper. Hij is nieuwsgierig, empathisch, geïnteresseerd, gevoelig en stelt zich kwetsbaar op. Hij houd van praten, maar nog meer van luisteren. Check Colin zijn website voor meer info.