Nieuws

Lichaam gevonden in Van Starkenborghkanaal

Aan het einde van de middag is in het Van Starkenborghkanaal een lichaam gevonden. Dat meldt de politie. De politie onderzoekt of het om de vermiste Thomas (25) gaat.


Leestijd: 1 minuut

In Groningen is sinds afgelopen weekend intensief gezocht naar de vermiste Tomas van Zeewijk Vink (25).

Thomas vertrok in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december rond 00.30 van een bedrijfsfeest van KAW Architecten aan de Kattenhage. Een 27-jarige Groningse kwam Thomas ongeveer een uur later nog tegen. Hij liep op dat moment op de Bloemsingel. Omdat hij zonder jas, in alleen een T-shirt, zwalkend over straat liep, vroeg ze of alles goed met hem ging. Hij antwoordde bevestigend en vervolgde zijn weg.

Wat er daarna is gebeurd, is onbekend. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij daarna mogelijk in de richting van het Van Starkenborghkanaal is gelopen. Om het zoekgebied te verkleinen, heeft de politie via flyers een oproep aan omwonenden gedaan om hun beelden te bekijken.

Of het woensdag gevonden lichaam dat van Thomas is, is dus niet bekend. De politie meldt: “Aan het einde van de middag is in het Van Starkenborghkanaal in #Groningen het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. We doen onderzoek naar de identiteit van deze persoon en daarbij onderzoeken we ook of het gaat om de vermiste man uit Groningen.”

(Foto: archieffoto van de zoekactie van de politie eerder deze week).