Nieuws

Liefdesbriefje teruggevonden in ringweg Groningen

Bij werkzaamheden aan de Concourslaan in Groningen is een lief briefje terug gevonden van de Groningse autorijschoolhouder Klaas van Kalker. Daarop schreef hij 45 jaar geleden hoeveel hij hield van zijn vrouw Tineke, met wie hij toen al bijna dertig jaar getrouwd was. Hij hoopte dat het briefje pas over een paar honderd jaar terug gevonden zou worden. Maar het lot bepaalde anders.


Leestijd: 1 minuut

Het briefje werd onlangs namelijk al terug gevonden bij werkzaamheden in het kader van de bouw van een viaduct in de westelijke ringweg bij het Stadspark. Omdat de brief in goede staat verkeert kon gemakkelijk achterhaald worden wie het had geschreven, en kon het worden gegeven aan de dochter van Klaas van Kalker, die net als zijn vrouw Tineke inmiddels is overleden. Dochter Petra kreeg het briefje van haar vader afgelopen week.

Het verhaal over het briefje is te lezen op de website met nieuws over werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg, aanpakringzuid.nl

“Vanochtend hebben we Petra van Kalker (70) een briefje overhandigd dat haar vader 45 jaar geleden stiekem had achtergelaten in het zand op de bouwplaats van de westelijke ringweg, die toen in aanbouw was. Het briefje werd eerder deze maand toevallig teruggevonden bij de herbouw van het viaduct over de Concourslaan”

Lees hier alles over het briefje van Klaas van Kalker, en de reactie van Petra van Kalker.