Nieuws

Luchtmetingen in ‘cruiseschip’ leveren niks op

Luchtmetingen van de brandweer in het kantoor van DUO en de Belastingdienst hebben niks opgeleverd. Het is dus ook nog niet duidelijk waarom acht personeelsleden dinsdagmiddag onwel raakten.


Leestijd: 1 minuut

Luchtmetingen in ‘cruiseschip’ leveren niks op
Luchtmetingen in ‘cruiseschip’ leveren niks op

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen afwijkingen in de luchtkwaliteit. “Het pand is dan ook weer vrijgegeven”, zegt hij. Wel zijn er een aantal luchtmonsters naar het RIVM gestuurd. “Dat doen we voor de zekerheid. De uitslag verwachten we over een aantal dagen.”

Dinsdagmiddag werd het ‘cruiseschip’ helemaal ontruimd omdat acht personeelsleden van de Belastingdienst op twee verdiepingen onwel raakten. “Ze waren misselijk en duizelig”, zegt de brandweer. Na controle in het ziekenhuis, mocht iedereen weer naar huis. 

Het is nu onduidelijk waardoor de klachten werden veroorzaakt. “Er kan heus iets zijn geweest, waardoor men zich niet lekker voelde. Maar het pand is nu weer veilig”, aldus de woordvoerder. 

Op het moment van ontruiming waren bijna 350 mensen in het pand aanwezig. Zij zijn allemaal naar huis te gaan om daar verder te werken. Morgen kan iedereen weer terecht in het ‘cruiseschip’.