Nieuws

Lutje Lokaal wint Jans Cats Prijs 2022

Stichting Lutje Lokaal heeft maandagavond de Jans Cats Prijs uitgereikt gekregen. Op het dak van het Forum mochten zij hun prijs in ontvangst nemen. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Lutje Lokaal wint Jans Cats Prijs 2022
Lutje Lokaal wint Jans Cats Prijs 2022

De Jans Cats prijs gaat elk jaar naar personen, instellingen of bedrijven die zich hebben ingezet voor de binnenstad van Groningen. In 2020 won de Maripaan Groep de prijs, en vorig jaar ging hij naar vastgoedontwikkelaar MWPO. 

Volgens voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club (GCC) is ondernemersinitiatief Lutje Lokaal unaniem door het bestuur voorgedragen als winnaar. “Deze groep ondernemers heeft samen gezorgd voor leuke activiteiten in lokale winkels, waarbij de nadruk op beleving, verbinding en sfeer ligt, en niet op korting en massaproductie.” 

Gronings tegengeluid op Black Friday

Lutje Lokaal is in 2019 ontstaan als tegengeluid op Black Friday en is daarmee de Groningse variant van het uit Amerika overgewaaide Small Business Saturday. De dag waarop de kleine ondernemers hun klanten bedanken voor hun steun. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een halfjaarlijks terugkerend event met een lente- en een najaarseditie. Deze dagen zijn gevuld met muziek, theater, cadeautjes, workshops en andere verrassingen. Bij de stichting zijn allerlei lokale Groningse ondernemers aangesloten.

De Jans Cats prijs is een bronzen plastiek van de Martinitoren, ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes. De prijs werd uitgereikt door de GCC. De prijs is vernoemd naar Jans Cats, die beleidsambtenaar bij de gemeente was, en een steun voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. De prijs kwam als een verrassing in de pauze van een openluchtbioscoop op het dak van het Forum, die de GCC had georganiseerd.

Foto door: Jan Buwalda