Nieuws

Luzac verhuisd naar ruimer pand in Phebenstraat

Luzac Groningen, een school voor kleinschalig particulier voortgezet onderwijs, is verhuisd. Jarenlang is de school gevestigd geweest op de hoek van de Vismarkt en de Pelsterstraat, maar deze zomer is Luzac Groningen verhuisd naar Phebensstraat 1.


Leestijd: 1 minuut

Luzac heeft er een deel van het gebouw betrokken dat oudere Groningers kennen van het vroegere Waterbedrijf (Waprog). In de nieuwe locatie wordt zaterdagavond een jubileumfeest gevierd, want de school is deze maand precies 25 jaar in Groningen gevestigd.

Al die tijd huisde Luzac op de bovenste vier verdiepingen van een pand op de hoek van de Vismarkt en de Pelsterstraat. Een destijds geschikte plek voor de functie die Luzac toen had: 2-in-1 eindexamenklassen mavo, havo en vwo.

Maar Luzac is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd. Inmiddels biedt Luzac naast het versnelde eindexamentraject ook onderwijs van brugklas tot en met de zesde klas, van vmbo-tl tot en met vwo, citotrainingen en aanvullend onderwijs. Die ontwikkelingen vragen andere huisvesting. Deze schoolvakantie is Luzac Groningen daarom verhuisd naar Phebensstraat 1.

Luzac viert er zaterdag 28 september het 25-jarig jubileum.