Nieuws

Lyceum in Haren lukt het niet om fysieke lessen te hervatten

Het Harens Lyceum heeft besloten om vanaf 2 juni de fysieke lessen niet te hervatten. Naar alle waarschijnlijkheid is dat per die datum toegestaan, maar volgens de school is het om praktische redenen niet te doen om de lessen te hervatten. Daarom kiest de school er voor om on-line les te blijven geven.


Leestijd: 1 minuut

VVD wil alle scholen in Groningen voor fysieke lessen wél open op 1 juni 2020
VVD wil alle scholen in Groningen voor fysieke lessen wél open op 1 juni 2020

Dat meldt de Groningse stadszenderOOGTV. Rector Albert Noord van het Harens Lyceum laat er weten dat het bijna niet te doen is om aan alle voorwaarden te voldoen. “We hebben nog drie weken tot het twee juni. Dat is te weinig tijd om al deze adviezen in de praktijk te brengen. We hebben het geven van online lessen op dit moment goed op orde ondanks dat dit helemaal nieuw voor ons was. Als we nu weer iets nieuws moeten beginnen, dan zijn we bang dat dit ten koste gaat van onze leerlingen.”

De VO-raad kwam afgelopen week met het advies om scholieren zoveel mogelijk de hele dag in het hetzelfde lokaal te zetten, de kantine gesloten te houden, deuren van lokalen open te houden en om leerlingen niet in de spits met het openbaar vervoer naar school te laten komen.

Op het Harens Lyceum worden sinds maart de lessen in een online omgeving gegeven. Dat gaat heel goed, volgens de school. ‘De komende weken gaan we dit tot de zomervakantie voortzetten’, aldus de rector.