Nieuws

Mamamini opent vestiging in nieuwe ‘vintagewalhalla’ Oosterstraat

Kringloopwinkel Mamamini opent eind deze zomer een nieuwe vestiging in de Oosterstraat in de binnenstad van Groningen. In het pand op nummer 19 – waar eerder Fiftysix zat – komt een kledingboetiek met daarnaast ook verkoop van accessoires en kleine meubels. Mamamini is straks de vijfde vintagewinkel in de Oosterstraat. “Het wordt echt de place to be voor liefhebbers van vintage en tweedehands”, zegt Lianne Scholtenborg van Mamamini tegen de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Mamamini opent vestiging in nieuwe ‘vintagewalhalla’ Oosterstraat
Mamamini opent vestiging in nieuwe ‘vintagewalhalla’ Oosterstraat

Het vroegere pand van kledingwinkel Fiftysix wordt komende weken en maanden onderhanden genomen en verbouwd. Als alles volgens plan verloopt, opent Mamamini dan op 1 september de deuren.

De Oosterstraat ontwikkelt zich met de komst van Mamamini tot een waar ‘vintage walhalla’. “Zowel voor mensen uit de stad als daarbuiten is de Oosterstraat straks echt de place to be voor wie van retro, vintage en tweedehands houdt”, zegt Scholtenborg wijzend op ‘buurwinkels’ Reshare van het Leger des Heils, Appel & Ei, Vintage Island en Niet van Gisteren. “Ik hoop dat we elkaar versterken en een mooie aanzuigende werking hebben.”

Mamamini krijgt per jaar zo’n 300.000 kilo aan tweedehands kleding ingebracht. “Aan aanbod geen gebrek. We willen graag een stukje verspilling tegengaan en ook het publiek in de binnenstad laten zien dat vintage kleding leuk en hip kan zijn.”