Nieuws

Mark B. (56) aangehouden in onderzoek naar dode vrouw (58) Linnaeusplein in Groningen

De politie heeft dinsdagavond de 56-jarige Mark B. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 58-jarige vrouw die dinsdagmorgen werd aangetroffen in een woning aan het Linnaeusplein in de Oosterparkwijk in Groningen. Wat weten we tot dusver?


Leestijd: 1 minuut

Omstreeks 10.30 uur op dinsdagmorgen werd een 58-jarige vrouw uit Groningen levenloos aangetroffen door de politie in een woning aan het Linnaeusplein in de Oosterparkwijk, boven de Jumbo-supermarkt. De politie startte een forensisch onderzoek en een buurtonderzoek en maakte niet veel later bekend dat de vrouw onder verdachte omstandigheden was overleden.

Dinsdagmiddag ging de politie met helicopters en speurhonden in Vries op zoek naar een 56-jarige man uit Groningen die mogelijk betrokken zou zijn geweest bij het overlijden van de vrouw. De politie maakte bekend dat de man op dinsdagochtend om 07:20 uur voor het laatst gezien was bij de pinautomaat aan de Oosterhamrikkade in Groningen. Hij vertrok toen op een scooter, die later in de omgeving van Vries aangetroffen werd.

Aan het begin van de avond verspreidde de politie een signalement, de naam en een foto van de gezochte man. Net voor 23.00 uur hield de politie de man aanhouden in Vries. “Hij zit vast en wordt verhoord”, aldus de politie.