Nieuws

Martinitoren kleurt donderdagavond rood-wit-blauw

De Martinitoren kleurt vanaf donderdagavond drie avonden rood-wit-blauw om de bevrijding van de stad te herdenken. Veel herdenkingsmomenten en vieringen zijn vanwege corona uitgesteld. Burgemeester Koen Schuiling heeft mede daarom een open brief aan de Stadjers gestuurd.


Leestijd: 1 minuut

Martinitoren kleurt donderdagavond rood-wit-blauw
Martinitoren kleurt donderdagavond rood-wit-blauw

Het is vandaag (donderdag 16 april) precies 75 jaar geleden dat de hele stad Groningen is bevrijd van de Duitse bezetter. Eigenlijk zou dat groots worden gevierd, maar door coronacrisis gooit roet in het eten. 

Schuiling klom in de pen om in een open brief toch aandacht te schenken aan de bevrijding. “Dit had een maand van ontmoeting en verbinding moeten zijn. Verbinding van oud en jong, verleden en toekomst, herdenken en geloof in de toekomst. Velen hebben zich enorm ingezet om op respectvolle wijze ons 75-ste bevrijdingsjaar in te kleuren. Dat doen we volgend jaar. Wel zal onze Martinitoren vanaf 16 april in rood-wit-blauw beschenen worden ter herinnering aan onze bevrijding”, aldus de burgemeester. De hele brief is hier te lezen. 

De Martinitoren kleurt donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond rood-wit-blauw tussen 20.00 en 01.00 uur.

https://twitter.com/gem_groningen/status/1250664308486352896