Nieuws

Martiniziekenhuis: “Sommige zorgverzekeraars denken dat we zomaar terug kunnen naar vóór corona”

Het Martini Ziekenhuis is nog met diverse zorgverzekeraars in gesprek over de contracten voor de betaling van de patiëntenzorg in 2022. Met een aantal zorgverzekeraars lopen die gesprekken volgens het ziekenhuis zeer stroef. Het ziekenhuis laat weten dat ze op basis van de voorstellen die er nu liggen, nog niet met alle zorgverzekeraars een contract kunnen sluiten. Tamara Kroll, lid van de Raad van Bestuur: “Als we met dit soort voorstellen akkoord zouden gaan, kunnen we deze belofte aan onze patiënten met geen mogelijkheid waar maken.”


Leestijd: 1 minuut

Minder zorg en lager tarief

“Diverse zorgverzekeraars vragen van ons dat we het komende jaar minder zorg verlenen en ook nog eens tegen lagere tarieven. Dat is ondenkbaar”, zegt Kroll. “De zorgvraag in onze regio stijgt. Dat blijkt uit onze eigen analyses, en overigens ook uit de gegevens van de zorgverzekeraars. Dit leidde ook voor de coronacrisis al tot wachtlijsten in ons ziekenhuis en in de regio. Daarbij komt nog de uitgestelde zorg vanwege corona en de extra kosten die ziekenhuizen maken vanwege de crisis. Sommige zorgverzekeraars lijken te denken dat we zomaar terug kunnen naar de situatie van voor corona, terwijl de gevolgen van de crisis aan de orde van de dag zijn.”

Het Martini Ziekenhuis laat weten zijn uiterste best te doen om voor het einde van dit jaar nieuwe contracten met alle zorgverzekeraars te sluiten. Op de website is meer informatie te vinden over kosten, vergoedingen en veelgestelde vragen. Ook staat hier een actueel overzicht van de stand van zaken van de contractbesprekingen 2022 met de zorgverzekeraars.