Nieuws

“Rehwinkel moet oppassen dat hij niet overal met zijn smartphone in zijn hand aanwezig is”


Leestijd: 1 minuut

Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen is de ongekroonde koning van de Twitterende burgemeesters. Hij heeft maar liefst vijfduizend personen die zijn dagelijkse Tweets volgen. Onlangs kondigde hij echter aan te overwegen daar mee te stoppen. Hij zal daarover overleg voeren binnen het college van B en W en spoedig zijn besluit kenbaar maken. De vraag is echter of het terecht is dat hij stopt. Want dankzij de Tweets weten lezers ongeveer wat hij zoal doet als burgemeester. Bovendien doet hij er maar liefst vijfduizend mensen een plezier mee. Anderzijds is het wel een enorme belasting om voortdurend te moeten Twitteren.

Bovendien: echte belangrijke informatie staat er niet in en Rehwinkel heeft uitglijers weten te voorkomen. Maar het is een tijdrovend werkje en de vraag is wat het allemaal oplevert.

Bestaat niet het gevaar dat je voortdurend met een mobiel in je hand zit, en komt dat voor een burgemeester wel serieus genoeg over?

De GIC werpt daarom graag als open vraag bij u op: wat moet Rehwinkel doen? Stoppen of doorgaan? REAGEER! WIJ ZIJN BENIEUWD NAAR UW MENING !