Nieuws

Mogen de restaurants en musea al op 5 juni open?

Het kabinet overweegt om al op 5 juni de coronamaatregelen te versoepelen. De volgende stap in het openingsplan stond eigenlijk gepland op 9 juni. Dat zou dus betekenen dat restaurants en culturele instellingen, zoals musea, eerder open mogen. De NOS meldt dit op basis van informatie van ingewijden.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groninger Museum
Foto | Groninger Museum

Het gaat op dit moment de goede kant op met de coronabesmettingen. Gemiddeld zijn er nu ongeveer 4179 besmettingen per dag (zevendaags gemiddelde). Ook de bezetting in de ziekenhuizen daalt al vijf dagen op rij. Er werden zaterdag 1731 coronapatiënten behandeld in ziekenhuizen en dat zijn er 91 minder dan een dag eerder. Ook het aantal IC-opnames daalde in een dag met 6 naar 602. 

De goede cijfers zijn mogelijk reden om de volgende versoepelingen te vervroegen. Met stap drie van het openingsplan mag je weer meer mensen thuis ontvangen (vier in plaats van twee). De restaurants mogen weer gasten ontvangen, hoewel ze geen alcohol zouden mogen schenken. Ook musea en andere culturele instellingen mogen weer open.