Nieuws

Muntinglaan twee maanden dicht voor autoverkeer

De Muntinglaan, tussen de Paterswoldseweg en het Hoornsediep, is vanaf maandag twee maanden dicht. Er wordt langs de zuidelijke ringweg een nieuwe berm gebouwd. De afsluiting duurt tot en met woensdag 20 maart.


Leestijd: 1 minuut

Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te waarborgen, wordt de Muntinglaan afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

Voor het aanbrengen van de bermen is een grote hoeveelheid grond nodig. De grond wordt met meerdere vrachtwagens aangevoerd en vervolgens met kranen op de juiste plek geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden kunnen omwonenden hinder ervaren, zoals trillingen en geluid van machines. Direct omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Tijdelijke afsluiting Muntinglaan voor autoverkeer

De Muntinglaan is tijdens de werkzaamheden dicht voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Parkweg. De straten tussen de Muntinglaan en de Van Leeuwenhoekstraat (de Snelliusstraat, de Huygensstraat en het Hoornsediep) worden tijdelijk tweerichtingsverkeer. Het voetpad en de woningen langs de Muntinglaan blijven toegankelijk.

Parkeerverbod Muntinglaan

Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod op de Muntinglaan, met uitzondering van de twee parkeerterreintjes aan de uiteinden van de straat. Het westelijke parkeerterreintje blijft bereikbaar via de  Snelliusstraat.