Nieuws

Mysterieuze sneeuwschrijver ‘wilde iets positiefs de wereld in slingeren’

Het contrast kon bijna niet groter: terwijl maandagavond in tal van andere steden gereld en geplunderd werd, was daar in Groningen die onbekende voorbijganger die een opbeurende boodschap in de sneeuw achterliet: Hou Vol. De foto van de tekst, op een verder ondergesneeuwde Grote Markt, werd massaal gedeeld op social media, en het Dagblad van het Noorden startte een zoektocht naar de mysterieuze sneeuwschrijver. Met succes.


Leestijd: 1 minuut

Mysterieuze sneeuwschrijver ‘wilde iets positiefs de wereld in slingeren’
Mysterieuze sneeuwschrijver ‘wilde iets positiefs de wereld in slingeren’

De schrijver van de bemoedigende en hartverwarmende boodschap blijkt de 23-jarige Michiel Heukers (23) uit Nijlande te zijn.

Heukers zat in de trein terug van zijn werk in het asielzoekerscentrum in Assen toen hij op zijn telefoon de beelden van de rellen in andere Nederlandse steden voorbij zag komen. “Toen ik daarna de sneeuw op de Grote Markt zag liggen, besloot ik iets positiefs de wereld in te slingeren”, zo vertelde hij aan het Dagblad van het Noorden.

Live te zien via webcams

Heukers is zich er geen moment van bewust geweest dat zijn ‘daad’, via verschillende webcams op de Grote Markt, voor heel wat mensen live te zien was. Wel heeft hij na afloop nog even gauw een foto gemaakt, om aan z’n vriendin te laten zien. Dat was maar goed ook, want dat hielp hem ook zijn collega’s te overtuigen dat hij toch écht die onbekende sneeuwschrijver is.

Op weg naar zijn huis hield Heukers overigens nog eens stil om een boodschap in de sneeuw achter te laten: voor de patiënten en medewerkers in het UMCG schreef hij nogmaals ‘hou vol’, dit keer voor de ingang van het ziekenhuis. “Maar ik weet niet of iemand dat gezien heeft.”