Nieuws

Nationaal Coördinator Groningen opent deuren tijdens presentatie rapport parlementaire enquête.

Het eindrapport van de parlementaire enquête gaswinning wordt op vrijdag 24 februari aangeboden aan de Tweede Kamer. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) opent op deze dag de deuren van haar versterkingspunten voor bewoners, ook in de gemeente Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Groningers in afwachting van eindrapport Parlementaire Enquête Gaswinning
Groningers in afwachting van eindrapport Parlementaire Enquête Gaswinning

De versterkingspunten zijn op 24 februari geopend van 12 tot 17 uur voor iedereen die vragen heeft of in gesprek wil met één van de medewerkers van NCG. Bewoners kunnen er ook de livestream van de presentatie van het eindrapport bekijken. Voor inwoners van de gemeente Groningen is het versterkingspunt in Ten Boer opengesteld.

De enquêtecommissie heeft onderzoek gedaan naar de besluitvorming over aardgaswinning, aardbevingen, schadeafhandeling en versterking in Groningen. NCG geeft aan tijdens de bijeenkomsten te willen leren van die dingen die er misgaan en hoe ze de aanpak van de versterkingen kunnen verbeteren.

NCG werd op 1 januari 2020 in het leven geroepen als de uitvoeringsorganisatie van de versterkingswerkzaamheden. “Als NCG geven wij Groningers in het aardbevingsgebied binnen een helder tijdsbestek duidelijkheid of hun gebouw voldoet aan de geldende veiligheidsnorm,” zo luidt de website van NCG. “Gebouwen die niet voldoen aan de veiligheidsnorm versterken wij volgens de afgesproken kaders en termijnen, zodat Groningers veilig kunnen wonen, werken en naar school kunnen gaan in het aardbevingsgebied.”

Locaties versterkingspunten:

 • Versterkingspunt Groningen
  Koopmansplein 23
  9791 MD Ten Boer
   
 • Versterkingspunt Loppersum
  Wijmersweg 43
  9919 BJ Loppersum
   
 • Versterkingspunt Midden-Groningen en Oldambt
  Hoofdweg 156
  9626 AK Schildwolde
   
 • Versterkingspunt Appingedam
  (Tijdelijke locatie)
  Opwierdeweg 65
  9902 RB Appingedam
   
 • Versterkingspunt Delfzijl
  Waddenweg 22
  9933 KH Delfzijl