Nieuws

Negen nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

In de provincie Groningen is het aantal geteste coronapatiënten met negen gestegen naar 187. Er valt ook weer een dodelijk slachtoffer te betreuren. Verder is sinds donderdag één provinciegenoot in het ziekenhuis opgenomen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM en de GGD.


Leestijd: 1 minuut

Negen nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval
Negen nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

In de provincie Groningen staat het dodental nu op vijf. Het aantal besmettingen stijgt mondjesmaat, maar de GGD blijft benadrukken dat het werkelijke aantal besmettingen hoger is. Bovendien is het volgens het RIVM belangrijk om je aan de maatregelen te houden, om te voorkomen dat de piek in Groningen ook hoog wordt. 

Op dit moment liggen 46 Groningse coronapatiënten in het ziekenhuis. In het hele land steeg het aantal ziekenhuisopnames met 502 en dat is minder dan de 625 van gisteren. Ook het aantal nieuwe besmettingen in een etmaal nam af van 1.083 naar 1.026. Er werden 148 nieuwe overleden personen geregistreerd. Gisteren waren dat er 166. 

Blijf thuis!
De politie roept op sociale media de Groningers op om zich dit weekend weer aan de coronamaatregelen te houden. Ze schrijven: “Dit weekend wordt het mooi weer! Dat is vaak een moment waarop we er met z'n allen massaal op uit gaan. Het zal dus extra moeilijk zijn om juist dit weekend ook thuis te blijven. Maar doe dit wel! Blijf thuis!” Oh ja: hou je je niet aan de regels, dan kun je een fikse boete krijgen.

https://twitter.com/polgroningen/status/1246000732874170368