Nieuws

Nieuwe aanvraagronde subsidie SNN open vanaf 6 juli

Inwoners van de provincie Groningen kunnen vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Voor deze laatste subsidieronde – die is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied – is voldoende budget beschikbaar volgens de gemeente Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Inwoners kunnen hun aanvraag indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Zij hebben ruim drie jaar de tijd om hun aanvraag te doen én vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren. Na de aanvraag krijgen inwoners binnen 13 weken te horen of hun aanvraag is goedgekeurd. 

De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren.

Per gemeente

De mogelijkheid voor het indienen van de aanvraag gaat geleidelijk – per gemeente – open over een periode van tien weken. Voor inwoners van de gemeente Groningen gaat de mogelijkheid open op 27 juli voor de postcodes 9613 tot en met 9735, en vanaf 3 augustus voor de postcodes 9736 tot en met 9798. Vervolgens hebben inwoners tot en met 31 december 2025 de mogelijkheid om hun aanvraag in te dienen. 

“Samen met uitvoeringsorganisatie SNN en de betrokken aardbevingsgemeenten zorgen we ervoor dat mensen die nog geen aanvraag voor deze subsidie hebben kunnen indienen, hier ruim de tijd voor krijgen. Zowel bij de aanvraag, als bij de besteding van het geld”, zegt staatssecretaris Hans Vijlbrief (ministerie EZK). SNN heeft de 25.000 aanvragen van begin dit jaar inmiddels behandeld, en een ruime meerderheid is uitbetaald.

EZK opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het SNN voert deze subsidie in opdracht van het ministerie uit en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt.

De voorwaarden voor de subsidie vind je op de website van SNN.