Nieuws

Nieuwe Campus Eemsdelta moet kennis-impuls opleveren aan noord-Groningen

Noord-Groningen krijgt een zeer stevige impuls op het gebied van onderwijs, wetenschap en technologie. Dat is te danken aan de bouw van de Campus Eemsdelta Groningen, bij Appingedam. Daarin wordt het onderwijs voor vier nog verschillende scholen geconcentreerd. Maar de nieuwe campus geeft ook nieuwe mogelijkheden voor het bedrijfsleven, dat kan profiteren van de kennis en stageplaatsen. Het is straks aan het onlangs gekozen bestuur van de nieuwe gemeente Eemsdelta om zo veel mogelijk vruchten te plukken van deze campus.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Campus Eemsdelta moet kennis-impuls opleveren aan noord-Groningen
Nieuwe Campus Eemsdelta moet kennis-impuls opleveren aan noord-Groningen

Begin 2021 start de bouw van de Campus Eemsdelta Groningen. Op dit moment wordt het bijzondere bouwbord geplaatst met de naam 'Poort van Noord'. De oplevering van Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam staat gepland voor het schooljaar 2022/2023.

Op de campus is straks ruimte voor 1.700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. Elk schooltype, havo/vwo, (v)mbo en praktijkonderwijs heeft straks haar eigen gebouw met een eigen ingang. Naast deze drie gebouwen zijn er nog drie gemeenschappelijke gebouwen: Kunst en Science, de werkplaats voor technische opleidingen en het sportcomplex.

Deze drie gebouwen zijn in de avonduren en in het weekend beschikbaar voor meerdere gebruikers. Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap, een ruimte voor recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio.

De campus krijgt een eigen logo en er wordt een bijzonder bouwbord geplaatst. Het bouwbord met de naam 'Poort van Noord' bestaat uit 12 zeecontainers, afkomstig uit de haven van Delfzijl. Aan de ene kant van het bouwbord zijn enkele karakteristieke plekken te zien uit de regio met een knipoog naar het verleden.

Tijdens de bouw van de schoolgebouwen, wordt ook gebouwd aan de Koppelpaarden. Dit is een gebouw waar initiatiefnemers terecht kunnen met hun ideeën voor de Campus Eemsdelta Groningen. Zo kunnen initiatieven alvast worden opgestart. In en om dit gebouw zijn alle thema's van de campus (onderwijs, economie, cultuur en sport) te vinden.