Nieuws

Nieuwe Groningse gedeputeerde maakt excuses voor retweets

Met een schone lei beginnen. Zo zou je kort kunnen samenvatten hoe de beoogd gedeputeerde Henk Emmens (BBB) donderdagmorgen begon met het maken van excuses voor het ‘liken’ of retweeten van omstreden Tweets.


Leestijd: 1 minuut

Henk Emmens ( op de foto aan de vierde tafel rechts) is vanaf 5 juli, wanneer het nieuwe college wordt geïnstalleerd, namens de BBB gedeputeerde voor Landbouw, Visserij en transitie van landelijk gebied. Ook heeft hij het Waddengebied, Economie en Dienstverlening in zijn portefeuille. En dat zijn gezichtsbepalende onderdelen, zeker wat betreft Landbouw, voor de BBB een cruciaal onderwerp.

Emmens kwam deze week in het nieuws toen blog Sikkom meldde dat hij de afgelopen jaren veel berichten van anti-vaccin activisten en van complotdenkers retweette.

Tijdens de persconferentie zei Emmens: “Ik maak excuses voor eerder gemaakte uitingen. Daarmee heb ik mensen onbewust gekwetst”

Op welke uitingen hij precies doelde, daar ging hij niet op in. Op het Twitter account van Emmens zijn geen recente likes en retweets terug te vinden van omstreden Tweets.