Nieuws

Nieuwe inrichting voor plein bij Stadsschouwburg

Het plein voor de Stadschouwburg in Groningen krijgt een opknapbeurt. Dat heeft te maken met het feit dat de bussen in de binnenstad nieuwe routes gaan rijden.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe inrichting voor plein bij Stadsschouwburg
Nieuwe inrichting voor plein bij Stadsschouwburg

Wat het gebied bij de Stadsschouwburg betreft: naast het feit dat het gebied verkeersveilig wordt gemaakt, krijgt het aangezicht een flinke opknapbeurt. De inrichting wordt hierbij zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, waardoor er een gevoel van eenduidigheid en herkenbaarheid ontstaat. Ten slotte krijgt het plein voor de Stadsschouwburg bankjes, groen en bomen.

Klik hier voor het ontwerp dat vanaf mei wordt aangelegd.

In 2022 verdwijnt de bus namelijk van de Grote Markt en rijdt dan over de Diepenring. Maar voordat de bussen over de Diepenring kunnen rijden, is een aantal aanpassingen nodig, zoals nieuwe bushaltes. Er komen nieuws bushaltes op de Diepenring bij het Provinciehuis en bij de Stadsschouwburg.

Vandaag, maandag 10 mei, start het werk aan de nieuwe bushaltes.

Aannemer is de firma Broekema Wegenbouw Groningen. De werkzaamheden bestaan globaal uit twee fasen. Er wordt begonnen aan de binnenzijde van de Turfsingel, bij het Provinciehuis. Men is daar 23 juli mee klaar.

Op 16 augustus start het werk aan de overkant bij de Stadsschouwburg. Doorgaand verkeer zal worden omgeleid. De bekende gele borden geven dat ter plaatse aan.