Nieuws

Nieuwe ring zuid trekt vele duizenden en duizenden belangstellenden: 'Onvergetelijk!'

Het was nu of nooit en dat lieten vele duizenden en duizenden belangstellenden zich geen twee keer zeggen. Zij namen zaterdag al lopend een kijkje op de nieuwe zuidelijke ringweg. Dat ‘Ringlopen’ kan nog tot 16.00 uur. Zowel de nieuwe Ring Zuid als het Julianaplein zijn vandaag te bekijken. In Martiniplaza is zaterdag het Ringfestival, waar de bouwers van de Ring zich presenteren.


Leestijd: 1 minuut

‘Onvergetelijk’, ‘indrukwekkend’, ‘fantastisch’, en herinneringen aan de autoloze zondag van 50 jaar geleden: de reacties logen er niet om.

Meteen vanaf de start van het eenmalige event, zaterdagochtend, was het ongekend druk. Zo druk zelfs dat bij de toegangsplek bij de Papiermolen een lange rij wachtenden ontstond. De wachttijd was dik een half uur.

Ook de bussen die bezoekers vanaf P+R Haren naar de nieuwe ring brengen, zitten vol.

Bezoekers hebben zaterdag niet alleen de kans om al wandelend een kijkje op de nieuwe ring te nemen, in Martiniplaza is het Ringfestival. Hier presenteren de bouwers van de ringweg zich. Ze laten zien hoe en met welke machines en materialen ze de nieuwe ringweg hebben gerealiseerd.

De zuidelijke ringweg en het Julianaplein gaan zaterdagavond om 20.00 uur een etmaal lang dicht. Zondagavond om 20.00 uur gaat de nieuwe Ring Zuid dan echt open.