Nieuws

Nieuwste GROC valt weer op de mat!

Zo’n 11.000 ondernemers in de gemeente Groningen vinden een dezer dagen de nieuwste editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant op de mat. In deze editie van de bekende roze krant onder andere een interview met Annelies Wolters, die volgend jaar haar vader opvolgt als CEO van Lode en slager Rene Hummel uit Ten Boer die vanwege gebrek aan personeel noodgedwongen de zaak moest sluiten. “De winkel was mijn kindje. Ik mis het nog steeds.”


Leestijd: 2 minuten

Verder een kennismaking met de allereerste wijkagent Bedrijventerreinen: Martin Eizinga. En ook Maaike van der Maar van restaurant Pernikkel komt aan het woord. Maaike werkte als mondhygiëniste toen ze op Linkedin een oproep voorbij zag komen: “Nieuwe eigenaar voor Pernikkel gezocht”. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan: inmiddels zou ze het liefst meerdere Pernikkels willen openen.

Daarnaast een interview met een van de weinige draaiorgelmannen die ons land nog rijk is: Joris ten Have. Joris is regelmatig in de binnenstad van Groningen te zien en te horen maar hij gooit ook landelijk hoge ogen: hij heeft een vaste rubriek bij radiostation Q-music.

Groningen heeft een boel bijzondere bedrijven en een daarvan is DHV Import van Dennis van Houten. Dennis exporteert apparatuur en benodigdheden voor zeeaquaria naar meer dan honderd landen wereldwijd. Soms een enkel doosje en soms containers vol gaan dan vanuit Groningen naar Mauritius, Koeweit en Maleisië.

De Groninger Ondernemers Courant sprak ook met Daphne de Haan, centrummanager in Haren. In Haren staan al tijden een hoop panden te huur. Daphne zag en vond een mogelijke oplossing in particuliere investeerders die ondernemers in spe willen steunen bij het openen van een winkel. Voor Haren niks nieuws: boekhandel Boomker in het dorp telt maar liefst 134 mede-eigenaren en kon op die manier in de lucht gehouden worden.

Uiteraard ook volop aandacht voor duurzaamheid (“We willen onze restwarmte delen met de buren”) en Aanpak Ring Zuid. Dijkgraaf Roeland van der Schaaf van Noorderzijlvest vertelt dat hij elke dag op de fiets naar zijn werk gaat. Goed voor het milieu, maar ook om de drukte op de wegen in en om de stad te verminderen. Ook voor de Technische Unie zorgt Operatie Ring Zuid voor een uitdaging: de technische groothandel heeft een tijdelijk ophaalpunt in Leek. Klanten hoeven op die manier niet meer de drukke stad door.

Op de achterpagina van de GROC worden drie Groningse hofleveranciers aan je voorgesteld: Marne Mosterd, Kruit & Kramer en Tiktak Segafredo Zanetti. Hofleverancier word je niet zomaar, zo blijkt wel uit de verhalen en het predicaat zorgt nog altijd voor onduidelijkheid. “Mensen denken dat we koffie leveren aan het koninklijk huis.” 

Wil je de GROC alvast online lezen? Dat kan! Klik dan hier!