Nieuws

Nog een nachtje: morgen gaat Noorderzon van start

Nog een nachtje en dan gaat in het Noorderplantsoen het jaarlijkse zomerfestival Noorderzon van start. De 34e editie duurt tot en met zondag 1 september. Er worden zo’n 140.000 bezoekers verwacht.


Leestijd: 1 minuut

Feeëriek festival Noorderzon vanuit de lucht
Feeëriek festival Noorderzon vanuit de lucht

De opbouw in het Noorderplantsoen is vorige week maandag al gestart. In tien dagen tijd is er een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief voorstellingslocaties, barren en terrassen, installaties en natuurlijk de bekende meterslange lintverlichting.

Het internationale hoofdprogramma zit bomvol theater, dans en circus van over de hele wereld. De eerste voorstellingen zijn ondertussen uitverkocht, maar er is nog meer dan genoeg om uit te kiezen, zo belooft de organisatie.

Muziek bijvoorbeeld: meer dan 100 concerten in 11 dagen komen er voorbij. Op het grootste openluchtpodium Apollo is elke avond een gratis concert, van onder meer Dylan Leblanc, ELMER, Ibibo Sound Machine, Pachyman en YÍN YÍN.

In de containers, op vier verschillende plekken in het plantsoen, presenteert Noorderzon fijne, korte voorstellingen voor een klein prijsje. Van een heuse filmcontainer tot lokale helden met hun nieuwste werk. Kaartverkoop voor de containervoorstellingen is alleen op locatie.

Speciaal voor de jongste bezoekers van het festival is er de Speelweide in het Noorderplantsoen: een mini-festival voor iedereen tussen de 4 – 12 jaar oud. Ontzettend veel voorstellingen, doe-dingen en speelplezier op een van de gezelligste plekken in het Noorderplantsoen.