Nieuws

Nog geen besluit over al dan niet afgelasten van Sinterklaasintocht

Het is nog niet duidelijk of de intocht van Sinterklaas dit jaar in Groningen gewoon doorgaat of dat die wordt afgelast. De Veiligheidsregio Groningen wil afwachten wat de landelijke adviezen zijn.


Leestijd: 1 minuut

In het hele land zijn verschillende Sinterklaasintochten al afgelast. In veel gevallen zijn de organiserende comités bang dat de coronamaatregelen niet goed kunnen worden nageleefd. 

In Groningen wil men niet vooroplopen als het gaat om het afgelasten van de intocht. De 25 Veiligheidsregio’s hebben de organisatie Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) gevraagd om hier een advies voor uit te geven. Dat advies komt naar verwachting volgende week en dan wordt het besproken in de verschillende veiligheidsregio’s. Dan volgt ook nog overleg met het organiserende comité en in Groningen is dat de Vereeniging voor Volksvermaken. 

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen kan het ook zijn dat Volksvermaken zelf de stekker uit de intocht trekt. “Dan hoeven we ook geen vergunning uit te geven”, aldus de woordvoerder. 

Bij RTV Noord laat Volksvermaken echter weten dat er op dit moment nog geen besluit is genomen. Naar verwachting volgt dat besluit wel snel.