Nieuws

Nog maar acht coronapatiënten op Groningse IC’s

Er liggen vrijdag nog maar acht coronapatiënten op de intensive care-afdelingen in de Groningse ziekenhuizen. Maandag waren dat er nog 22. Ook het aantal patiënten op de verpleegafdelingen is sinds maandag afgenomen van 38 naar 30. Dat blijkt uit de cijfers van Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN).


Leestijd: 1 minuut

Kinder intensive care UMCG vol
Kinder intensive care UMCG vol

Het grootste deel van de patiënten op de IC’s komt uit een andere regio. Op de verpleegafdelingen liggen wel wat meer patiënten uit Groningen zelf. Sinds het uitbreken van het virus werden 74 Groningers met corona opgenomen in het ziekenhuis. Zo’n 352 Groningers werden positief getest op het virus.

In de afgelopen weken zijn veel patiënten uit andere regio’s naar het Noorden gebracht. Op 5 april, het hoogtepunt, lagen er 68 patiënten met corona op een IC in de provincie Groningen. Op 30 maart lagen er 99 patiënten op een corona-verpleegafdeling in Groningen. 

Landelijke cijfers
In het afgelopen etmaal steeg het aantal besmettingen in het hele land met 200 naar 43.681. Er werden 35 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, waardoor het totale aantal nu op 11.492 staat. Het aantal overleden patiënten steeg met 53 naar 5.643. Er liggen ongeveer 410 patiënten op de IC. 

CBS: 9000 mensen meer overleden dan normaal
Het CBS heeft vrijdag bekend gemaakt dat in de eerste negen weken van de coronacrisis 9000 mensen meer zijn overleden dan normaal. Het RIVM meldde tot die tijd ongeveer 5400 doden, waardoor er mogelijk zo’n 3600 slachtoffers van het virus onder de radar zijn gebleven.