Nieuws

Nog tot 12.00 uur Code Oranje: geen bussen en beperkt treinverkeer

Er is nog tot 12.00 uur sprake van Code Oranje. Het KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwen voor grootschalige gladheid door gevallen sneeuw en ijsplaten. Ook kan er nog wat sneeuwjacht voorkomen. Het advies is om niet de weg op te gaan als het niet nodig is. Het weer heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer: er rijden tot het middaguur geen bussen van Arriva en Qbuzz en vrijwel alle treinen rijden niet.


Leestijd: 1 minuut

Nog tot 12.00 uur Code Oranje: geen bussen en beperkt treinverkeer
Nog tot 12.00 uur Code Oranje: geen bussen en beperkt treinverkeer

Volgens Arriva rijdt er op het treintraject Groningen-Leeuwarden een uursdienst. Tussen Groningen en Weener en Veendam rijden er ook treinen, maar daar houdt het wel mee op. 

Volgens Qbuzz wordt maandag de busdienstregeling vanaf 12.00 uur weer herstart. Het opstarten van de dienstregeling kost altijd wel wat tijd. 

Ondanks dat er een negatief advies was, gingen verschillende automobilisten de weg op. Op veel provinciale en kleinere wegen, ligt vaak nog sneeuw. De snelwegen zijn naar verluidt behoorlijk schoon. 

Na 12.00 uur: Code Geel
Na 12.00 uur is volgens het KNMI nog Code Geel van kracht. Er is dan nog steeds kans op gladheid door sneeuwval en sneeuwresten. “Pas je rijgedrag er op aan”, aldus het KNMI.