Nieuws

Noorderzon gaat door, maar kleiner en met timeslots

De komende editie van festival Noorderzon, van 12 tot en met 22 augustus, gaat ondanks de opnieuw aangescherpte maatregelen tóch door. Dat heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt. Wel wordt het festival een stuk kleiner: het festivalterrein in het Noorderplantsoen wordt opgedeeld in twee ‘eilanden’.  Er komt geen ‘Testen voor Toegang’, maar wel wordt gewerkt met timeslots.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Niels Knelis Meijer
Foto | Niels Knelis Meijer

Volgens de organisatie worden er dus twee ‘eilanden’ gecreëerd: één in het zuidelijke gedeelte van het plantsoen en één in het noordelijke gedeelte. Binnen die eilanden kan iedereen voldoende afstand houden. Ook zijn hier de speellocaties voor het programma en zijn kleine eet- en drinkgelegenheden  te vinden, evenals een beperkt aantal zitplekken.

Er gaat gewerkt worden met timeslots. Er wordt niet gewerkt met testen voor toegang, maar met zitplaatsen, afstandsmaatregelen en beperkte aantallen bezoekers., aldus de organisatie.

Het programma op de tien locaties in ‘Downtown’ Groningen blijft doorgaan zoals gepland. In Grand Theatre, Forum, De Oosterpoort, VRIJDAG Theater, VRIJDAG Locatie Sint Jansstraat, EMG Eemskanaal, Vloeivelden Suikerterrein, VERA, Simplon en de Lutherse Kerk is vanaf het begin rekening gehouden met een kleine capaciteit en voldoende afstand tussen bezoekers.

Meer praktische informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto: Knelis