Nieuws

Nu achttien besmettingen na bijeenkomst in restaurant Leer

Het aantal coronabesmettingen na een bijeenkomst in een restaurant in het Duitse Leer is opgelopen van elf naar achttien. De Duitse omroep NDR meldt dat nog eens zeven mensen positief zijn getest. Het aantal mensen dat in quarantaine moet, is opgelopen van zeventig naar 118.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland
GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland

Op 15 mei vond in het restaurant in Leer, op een uurtje rijden vanaf Groningen, een bijeenkomst met veertig gasten plaats. Volgens Duitse media ging het om een privé-feest. Bezoekers van het feest zeggen dat de coronaregels zijn overschreden. Zo zouden verschillende aanwezigen elkaar de hand hebben geschud, werd er niet altijd voldoende afstand gehouden en droeg niet iedereen een mondkapje. De uitbater van het restaurant ontkende eerder dat men zich niet aan de regels heeft gehouden. 

Veertien van de achttien besmette mensen waren aanwezig bij de bijeenkomst in het restaurant. Op het feest was ook een personeelschef van scheepswerf Meyer, waardoor een deel van dat personeel ook in quarantaine zit. 

De besmettingen in het restaurant kwamen aan het licht toen een arts, die aanwezig was, begin vorige week positief testte op het virus. Bij het contactonderzoek stuitte men op de mogelijke brandhaard.