Nieuws

Oekraïense showband treedt zaterdag op in drie Groningse wijken

De Oekraïense showband Studio 117 Crazy Drummers gaat op zaterdagmiddag 11 juni in drie verschillende Groningse wijkcentra optreden. Iedereen kan gratis komen kijken.


Leestijd: 1 minuut

De showband, bestaande uit 30 vrouwen, zat tot voor kort vast in Frankrijk, omdat ze door de oorlog niet naar huis kon. De vrouwen maken nu een tour langs Nederland, Duitsland en Polen, waarna ze hopen terug te keren naar Odessa, zodra het daar veilig genoeg is.

De showband verblijft al enkele dagen in Nederland en treedt onder meer ook op bij de festivals Zomerfolk en De Groningen Brass Experience. Aankomende zaterdag zullen ze ook in verschillende wijken in Groningen optreden. Gastvrij Groningen biedt de showband een podium aan in drie wijkcentra:

  • 13.00 – 13.30 uur: Helpman 
  • 14.20 – 14.50 uur: Overwinningsplein 
  • 15.20 – 15.50 uur: Reitdiephaven

Over Studio 117 Crazy Drummers

Studio 117 Crazy Drummers is een slagwerkerscollectief uit Odessa dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. Vanuit de studio krijgen zij les in klassieke dans, jazz en tapdans, slagwerk en drama. Bewapend met state of the art ‘marching drums’ en prachtige kostuums zetten ze vervolgens met hun (internationale) optredens de omgeving in vuur en vlam: drums meet choreografie.