Nieuws

Ommelander Ziekenhuis houdt megatest onder medewerkers en patiënten: 17 besmettingen

Uit een massale, preventieve coronatest onder medewerkers en patiënten van het Ommelander Ziekenhuis zijn zeventien besmettingen aan het licht gekomen. Het gaat om vijf patiënten en twaalf medewerkers, die allemaal geen klachten hadden. Er zijn 476 medewerkers en 65 patiënten getest. Aanleiding is een corona-uitbraak op twee afdelingen van het ziekenhuis, vorige week.


Leestijd: 1 minuut

Ommelander Ziekenhuis houdt megatest onder medewerkers en patiënten: 17 besmettingen
Ommelander Ziekenhuis houdt megatest onder medewerkers en patiënten: 17 besmettingen

Volgens het ziekenhuis zitten de bemestte medewerkers thuis in quarantaine. Dat geldt ook voor twee van de vijf patiënten, die eerder al uit het ziekenhuis zijn ontslagen. De andere drie patiënten verblijven nu op de corona-afdeling van het ziekenhuis.

Maatregelen

Als gevolg van het aantal besmettingen zijn de hygiëne-maatregelen in het ziekenhuis verder aangescherpt. Alle medewerkers die aan het testprogramma hebben deelgenomen, moeten nu continu een chirurgisch neusmondmasker dragen, apart en afzonderlijk eten en er is extra aandacht voor handhygiëne en afstand houden. Ook bezoekers en patiënten op de afdelingen moeten tijdens het bezoek een chirurgisch neusmondmasker dragen. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 januari 2021.

Daarnaast worden vanaf nu alle patiënten (ouder dan 12 jaar) die in het ziekenhuis opgenomen worden, preventief getest op COVID-19. Dit geldt nu dus ook voor patiënten die geen klachten hebben of waarbij geen verdenking op corona bestaat.

Zekere voor het onzekere

Vorige week was er een toename in het aantal positief geteste medewerkers en patiënten op twee afdelingen in het ziekenhuis. Uit voorzorg is toen besloten om alle medewerkers die de tien dagen voorafgaand op de betreffende afdelingen hebben gewerkt en alle patiënten die op deze afdelingen verbleven preventief te testen op het coronavirus.

Het ziekenhuis benadrukt dat de reguliere zorg en spoedzorg gewoon doorgaan.