Nieuws

Ondernemers dreigen met juridische stappen tegen plannen Grote Markt

De plannen voor de Grote Markt mogen van de gemeenteraad gewoon doorgaan zoals burgemeester en wethouders het willen. Inclusief bomen dus. Daar zijn ondernemers allerminst blij mee. Het Market Hotel dreigt zelfs met juridische vervolgstappen vanwege het bosje.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemers dreigen met juridische stappen tegen plannen Grote Markt
Ondernemers dreigen met juridische stappen tegen plannen Grote Markt

Over concrete plannen doet het hotel geen uitspraken, maar ze zijn niet blij met de bomen die het zicht aan hun gevel onttrekken. Ook de Drie Gezusters en het News Café balen van de plannen, omdat ze terrasruimte moeten inleveren. De Drie Gezusters heeft daarom een advocaat in de arm genomen.

De gemeente gaat 15 miljoen euro in een nieuwe inrichting voor de Grote Markt steken. Naast bomen gaat dat geld onder andere naar speeltoestellen, zitgelegenheden en waterpartijen. Daarnaast gaan de bussen van de Grote Markt verdwijnen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor voetgangers.

De kritiek van de ondernemers gaat ook over de manier waarop de communicatie gegaan zou zijn: top-down en met weinig ruimte voor inspraak door ondernemers. De gemeente spreekt dat overigens tegen. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf is er gecommuniceerd via een ondernemersvereniging, en zijn er ook individuele gesprekken geweest. “Dat misschien niet iedereen binnen de desbetreffende bedrijven op de hoogte is, dat kunt u moeilijk de gemeente verwijten.”