Nieuws

UMCG stopt met alle onderwijsactiviteiten; veel afspraken met patiënten worden afgezegd

Het UMCG heeft samen met de RUG besloten alle onderwijsactiviteiten met UMCG-docenten tot 4 april te annuleren. Het gaat onder andere ook om de opleiding Geneeskunde. Met deze en andere maatregelen probeert het ziekenhuis het nieuwe coronavirus buiten de deur te houden. Studenten worden vanuit hun opleiding over de maatregelen geïnformeerd. Daarnaast gaan ook niet alle afspraken met patiënten in het ziekenhuis door.


Leestijd: 1 minuut

Waar mogelijk wordt online onderwijs ingezet, meldt het UMCG. Voor individueel en docentgebonden onderwijs voor kleine groepen geldt dat de docent of afdeling beslist wat doorgaat en wat niet. Voor stages en co-schappen geldt dat het UMCG hen ziet als medewerkers van het UMCG en voor hen het medewerkersbeleid geldt.

Stages en medische vervolgopleidingen Van full time stages van de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen wordt per geval bekeken of ze door kunnen gaan. Per opleiding worden er afspraken gemaakt over terug-kom-onderwijs. Waar mogelijk wordt dit online geboden, anders wordt dit opgeschort. Part time worden tot 4 april opgeschort. Er worden geen nieuwe stages gestart.

Eerder kondigde het UMCG al 'buitengewone maatregelen' aan. Mensen met lichte klachten mogen niet meer op bezoek komen bij patiënten. Bijeenkomsten met meer dan dertig deelnemers in het ziekenhuis gaan niet door. Het bezoeken van concerten en theatervoorstellingen is voor het eigen personeel taboe, zo laat een woordvoerder weten. 

Afzeggen afspraken
Door het coronavirus gaan ook niet alle afspraken in het ziekenhuis door. Per afspraak wordt gekeken of er een grote noodzaak is en of de patient ook klachten heeft die lijken op besmetting met het virus. Het ziekenhuis neemt contact op met patiënten om te kijken of afspraken worden verplaatst.